Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 01

Organisatie

Vereniging Restauratie Noord

Een aantal gespecialiseerde aannemersbedrijven in Noord-Nederland heeft in november 2009 de koppen bij elkaar gestoken om de kwaliteit van het restauratiebedrijf een extra impuls te geven. Samen richtten ze de Vereniging Restauratie Noord op. Inmiddels hebben we zo’n veertig leden.

Restauratie Noord staat voor kwaliteit
De Vereniging Restauratie Noord geeft klanten de zekerheid dat de zorg voor hun monumenten bij onze leden in goede handen is. Op deze manier bouwen we aan de toekomst van het cultureel erfgoed van Noord-Nederland.
Restauratie Noord heeft een folder met informatie over het werk van de vereniging.

Restauratie Noord zet zich in voor certificering
In 2014 richtten we samen met een aantal monumentenorganisaties Stichting Certificering Restauratie (SCR) op. Restauratie Noord wil zo haar bijdrage leveren om de kwaliteit van restauraties te verbeteren. SCR werkt aan een register met gecertificeerde bedrijven om potentiële opdrachtgevers te laten zien dat ze kwaliteit leveren.
Kijk voor meer informatie op de website van SCR.

De leden van Restauratie Noord leiden vakmensen op
De komende jaren gaan veel restauratievakmensen met pensioen. Via leerlingplaatsen bieden onze bedrijven jonge mensen de kans om het restauratievak in de praktijk te leren. We hebben met elkaar afgesproken om alle restauratiewerken van zes weken en langer bij de vereniging te melden.
Restauratie Noord werkt nauw samen met de stichting ROP Noord-Nederland. (De letters ROP staan voor Restauratie Opleidings Projecten.)
Kijk voor meer informatie op de ROP op deze site.

Bestuur vereniging
Het bestuur van de Verenging Restauratie Noord is op dit moment als volgt samengesteld:

  • Douwe Offringa, voorzitter
  • Rolf Vuurboom, secretaris
  • Wally Kolthof, penningmeester
  • Jan Notebomer, bestuurslid
  • Henk Schipper, bestuurslid

Contactpersoon
Bestuurssecretaris van de vereniging is Hilke Janssen. U komt hem telefonisch bereiken op (06) 2040 2055 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Adresgegevens  
Vereniging Restauratie Noord
Middenstraat 11
9611 KE Sappemeer
KvK: 01174911

Meer informatie
Als u meer achtergrondinformatie over de vereniging wilt, zijn de volgende documenten wellicht interessant voor u:

  • Beleidsnotitie Vereniging Restauratie Noord 2017-2020: 'De komende jaren wil VRN zich vooral inzetten voor de certificering van restauratiebedrijven, betere opleidingen en de promotie van het restauratievak'
  • Interview voorzitter Douwe Offringa: 'Restauratiemensen zijn gedreven met hun vak bezig'