Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

LAATSTE LEERLINGEN RESTAURATIETIMMERMAN GEDIPLOMEERD

(1 september 2017)   Zoals bekend is er door de gewijzigde kwalificatiestructuur een eind gekomen aan de opleiding Restauratietimmerman op niveau 3 die VRN vele jaren heeft ondersteund. De laatste lichting van vier leerlingen heeft onlangs in Drachten de opleiding met een diploma voltooid.

Twee van de geslaagden zijn Tjeerd de Vries en Meindert de Jong die bij Dijkstra de Graaf in Engwierum werken. Via het PUB hebben Hendrikus Schokker bij leerbedrijf Vallinga de Jong en René Woudstra bij Julianus en Jurriens Noord de opleiding succesvol afgerond.

Op dit moment is er op niveau 3 alleen een zogeheten Keuzedeel Restauratie te volgen als aanvulling op de opleiding Allround Timmerman. Dit keuzedeel kan in principe door elke ROC worden aangeboden, maar jammer genoeg hebben veel ROC's hebben het keuzedeel (nog) niet in hun aanbod opgenomen.
ROC Friese Poort heeft kans gezien om de oude opleiding op niveau 3 nog één keer voor de allerlaatste keer aan te bieden als 'kopklas'. Op dit moment zitten slechts twee leerlingen op de opleiding.