Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

OPEN HUIS STICHTING MONUMENT & MATERIAAL OP 23 JUNI IN GRONINGEN

(9 juni 2017)  Al een groot aantal jaren verzamelt Stichting Monument & Materiaal oude bouwmaterialen waar bij restauraties gebruik van kan worden gemaakt. Op vrijdag 23 juni tussen 11.30 en 13.30 uur houdt de stichting open huis in hun pand aan de Westerbinnensingel 48 in Groningen. Iedereen uit de sector kan dan komen kijken welke mogelijkheden Stichting Monument & Materiaal voor hun projecten kan hebben.

Stichting Monument & Materiaal is een o.a. door de gemeente Groningen ondersteunde instelling die historische bouwmaterialen tegen kostprijs ter beschikking stelt voor herplaatsing in monumenten.

Door de jaren heen is de verzameling gered materiaal van Monument & Materiaal flink gegroeid. Dit was onder andere het gevolg van belangrijke schenkingen, zoals van de gemeente Gouda. Al die nieuwe oude spullen zorgden er echter ook voor dat de opslag steeds onoverzichtelijker werd. Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers de complete voorraad gereorganiseerd. Bijna alle materiaal is door hun handen gegaan en heeft een nieuwe plek gekregen om het depot van Monument & Materiaal overzichtelijker en toegankelijker te maken.