Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

GESLAAGDE TRAINING BEGELEIDEN UITVOERING RESTAURATIES 1

(7 april 2017) Veertien deelnemers voltooiden onlangs op de locatie van Bouwmensen DNWO in Ruinen de vierdaagse raining Begeleiden Uitvoering Restauraties 1 van het Nationaal Restauratie Centrum. Bijna allemaal werkten ze bij een bedrijf dat bij VRN aangesloten is.

De eerste dag van de training hielden de deelnemers zich hoofdzakelijk met de theorie bezig. Het ging bijvoorbeeld over wet- en regelgeving rond restauraties en wat je zou kunnen omschrijven als restauratie-ethiek. Twee trainingsdagen stonden in het teken van het onderwijs in de praktijk.  Zo werden een dag lang historische houtconstructies en aantastingen van het houtwerk behandeld. Een andere dag stond de training stond in het teken van steen, mortels, voegwerk en het toepassen van natuursteen bij restauraties.

Tijdens de derde dag van de training was er een excursie naar twee grote restauratieprojecten in Leeuwarden. In de ochtend werd de restauratie van de Blokhuispoort bezocht, een werk van aannemer Dijkstra Draaisma (foto). In de middag bekeken de deelnemers de restauratie van het Sint Anthony Gasthuis door bouwbedrijf De Vries. De projectleiders leidden de cursisten rond waarbij veel aspecten van het restauratievak besproken werden.
De deelnemers aan de training waren zo enthousiast over de training dat ze afspraken contact met elkaar te houden en hun ervaringen uit te wisselen. Ook gaven ze aan belangstelling voor vervolgcursussen te hebben.

Naast trainingen van het Nationaal Restauratie Centrum krijgen de VRN-leden ook regelmatig voor hun medewerkers cursussen via het RIBO aangeboden. Voor meer informatie over cursussen en trainingen via VRN kunt u contact opnemen met Koos Schieving van ROP Noord-Nederland. Zijn telefoonnummer is (06) 5141 7820. U kunt hem mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Koos Schieving